مدیرکل دفتر بهبودتغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد ; سرانه پایین مصرف لبنیات در کشور/ لزوم تعلق یارانه به شیر و لبنیات

مدیرکل دفتر بهبودتغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد ; سرانه پایین مصرف لبنیات در کشور/ لزوم تعلق یارانه به شیر و لبنیات

مدیرکل دفتر بهبودتغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد ; سرانه پایین مصرف لبنیات در کشور/ لزوم تعلق یارانه به شیر و لبنیات

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم تعلق گرفتن یارانه به زنجیره تامین شیر و لبنیات، نسبت به سرانه مصرف پایین این ماده غذایی ارزشمند ابراز نگرانی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجتمع شیر و گوشت دامدشت” دکتر زهرا عبداللهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور ما کم است، گفت: یکی از اقداماتی که می‌توان برای افزایش مصرف شیر انجام داد، کنترل قیمت‌ها است تا شیر برای مردم در دسترس باشد و به راحتی بتوانند با پرداخت بهای آن، شیر مصرفی خود را تامین کنند. اقدام دیگر نیز فرهنگسازی و آموزش است. متاسفانه برخی افراد ترجیح می‌دهند نوشابه گازدار بخرند اما برای شیر یا دوغ هزینه نکنند.

وی افزود: اینکه شیر و لبنیات از نظر اقتصادی در دسترس باشد، بحث و زنجیره پیچیده‌ای است که باید از مرحله تامین نهاده‌های دامی، تولید کننده و… فکر شود تا به کارخانه و سرانجام مصرف کننده و حمایت‌هایی که باید از او شود، برسیم. کل زنجیزه نیاز به اصلاح دارد تا شیر و لبنیات به قیمت مناسب به مصرف کننده برسد و برای تولید کننده هم صرف اقتصادی تولید وجود داشته باشد. پیشنهاد ما به عنوان وزارت بهداشت تعلق یارانه به شیر و لبنیات است؛ البته باید فکر کنند در چه مرحله‌ای از این زنجیره این یارانه تزریق شود تا نهایتا لبنیات با قیمت مناسب به مردم برسد.

او در ادامه تاکید کرد: مصرف لبنیات کمتر از میزان اعلام شده، سبب پوکی استخوان می‌شود. از طرفی شیر برای رشد کودکان و نوجوانان ضروری است. لبنیات یک گروه غذایی اصلی است و باید تمهیداتی اندیشیده شود که به راحتی به دست مصرف کننده برسد.

عبداللهی درباره سرانه مصرف لبنیات، بیان کرد: سرانه متوسط مصرف سالانه در کشور ما حدود ۷۰ کیلوگرم است؛ در حالی که مقدار توصیه شده جهانی ۱۶۵ کیلوگرم است. این عدد حتی در کشورهای اروپایی و غربی به ۳۰۰ کیلوگرم در سال هم می‌رسد.

وی درباره برنامه شیر مدرسه نیز اظهار کرد: این طرح از حدود سال ۱۳۸۰ دو هدف را دنبال می‌کند؛ اول آنکه بچه‌ها به مصرف شیر عادت کنند و به نوعی فرهنگسازی شود و دوم اینکه با ارائه شیر در مدرسه، بخشی از نیاز تغذیه‌ای او برطرف شود. تا قبل از کرونا این طرح برقرار بود، ولی با تعطیلی مدارس، متوقف شد. اکنون انتظار می‌رود با صحبت‌هایی که از بازگشایی مدارس می‌شود اعتبارات لازم این طرح تامین شود تا بتوانیم آن را اجرایی کنیم.

اشتراگ گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *